Gasztro blog szekció: A virsli :)

 

 

 

Néha sajnos rákényszerülünk, hogy ellássuk magunkat, ha egy dög nehéz tanítási nap után hazaérünk, szülők sehol és…

A) nem vár ránk kaja (optimális eset)

B) olyan pocsék ételt rejt a hűtő, hogy nincs az a pénz, amiért megennénk.
Ebben az esetben ajánlatos elővenni egy tányért, belemerni egy minimális mennyiségűt az utált kajából, egy evőkanállal jól szétkenni a tányérban, hogy ránézésre úgy fessen, mintha ettünk volna belőle, majd a maradékot lehúzni a vécén, az ominózus tányért a mosogatóba süllyeszteni, ami így ékes bizonyítéka annak, hogy mi igenis ettünk abból a borzadály ebédből/vacsorából.

Amennyiben étkezés utáni mosogatás kötelező jellegű tevékenység, a tiszta tányért véletlenül hagyjuk a szárítón vagy a mosogatógépben.

Évtizedek bevált módszere, generációról generációra száll.

 

 

És akkor most főzzünk virslit!!!

Ha kenyérmentes diétát tartasz, tanácsoljuk, hogy főtt tojással fogyaszd, eltelít és a túl sok főtt tojássárgájától általában elmegy az ember étvágya (saját tapasztalat alapján).

1) változat
  1. Vegyél elő egy virslit.
    Mi Füstlit használunk több okból is:

    • glukóz-, szója-, és gluténmentes (na, ez mind tök hidegen hagy minket)
    • az összes többi virslit ut… nem preferáljuk annyira
    • a kutyánk imádja
  2. A Füstli tök jó tulajdonsága, hogy nem kell kiszedni a csomagolásból, tehát úgy ahogy van, vágd bele az edénybe, ha már forr a víz.
  3. 4-5 perc után halászd ki, majd tedd tányérra.

Szervírozz mellé mustárt, ketchupot esetleg tormát, vagy kombinálva valamelyik kettőt, bonyolultabb ízlés esetén mindhármat, extrém esetben akár összekutyulva valamennyit. Guszta.

2. változat

Ha szerinted az előbbi változattal sok a macera, itt egy másik lehetőség.

  1. Bontsd ki a Fürstli csomagot.
  2. Tányérra vele.
  3. Vagdoss bele néhány átlós csíkot vagy egyet hosszában,
  4. Be a mikroba 700 fokon 1-2 percre, és kész is.

Ez a rapid-verzió. Ugyanúgy fogyasztható mustárral, ketchuppel, tormával, mint az előző. Ha van kedved hozzá, mielőtt a mikroba küldöd, teríthetsz rájuk néhány szelet sajtot, vagy a hosszanti hézagba tűzdelhetsz sajtszeleteket, ami szépen ráolvad a virslikre. Szervírozhatsz mellé zöldségeket is, bár ez megdobja a kaja elkészítésének nehézségi szintjét.

Jó étvágyat kívánunk!

Ui: fogyasztás közben gondoljunk másokra is (házikedvenceinkre, természetesen).

Ui2: Legközelebb a mikrós popcorn elkészítésének rejtelmeibe avatunk be benneteket.

 

Share This:

Comments

Hozzászólások

Leave A Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..