Akiknek mi adtuk volna a Nobel-díjakat

Múlt héten ítéltek oda naponta egyet a Nobel-díjakból.

Aki nyomon követte (sejtésem szerint nem sokan), tudja, hogy állítólag minden “kategóriában” volt választék bőven, ami nagyszerű, mert ez azt jelenti, hogy rengeteg az okos kémikus, orvos, meg fizikus, és a “béke” és sok más jó szószólója (ez utóbbira tényleg tessék odakoncentrálni, mert mostanság szükség is van rájuk). Matekos ugye ismert okok miatt nem szóba sem jöhet. (Na, ezért nem célszerű félrelépni mások házastársával… a vége még az is lehet, hogy elkövetkező generációk anyáznak majd minket ezért az egyetlen hibánkért 🙂 )

A lényeg, hogy sokunk szerint ezek az emberek, akik a döntéseket hozzák, nem haladnak eléggé a korral és legtöbbször rossz helyeken (hagyományos, szemüveges, fehér köpenyes, laborokban dolgozó emberek között) kutakodnak jelöltek után (kivéve a békedíjasok… meg az irodalmisok).

Szóval ideje kicsit irányt mutatni…

Gondoltam, ebben a posztban összefoglalnám röviden, mi kit díjaznánk, ha többségi beleszólásunk lenne. Ja, és persze azonnal magyarok kerülnének fölénybe, az nem is kérdés 🙂

 

Kémiai Nobel-díj

Kiss Ádám perfekten és az átlag néző számára érthető módon fejti ki, miféle kölcsönhatásokra számíthatunk egyes hétköznapi termékek használatakor. Én személy szerint támogatom hasonló videók elkészítését más témában is.

 

 

Irodalmi Nobel-díj

Ez a cucc értékkel tölti meg azt, ahol sokan nem találnak semmit.

 

 

Fiziológiai és orvostudományi Nobel-díj

Ez a videó bebizonyítja, hogy az emberkísérleteknek mindig van helye, mert a legelgondolkodtatóbb eredményeket produkálhatják végül (inkább a rakott krumpli, mint a palacsinta??? Valakikkel itt komoly problémák vannak.)

 

 

Fizikai Nobel-díj

Nem kell mindig eredményorientáltnak lenni, néha elég megállni, és nézni. És persze hallgatni. Már aki bírja.

 

Nobel békedíj

A Nobel békedíjat megosztva ítéljük oda.

 

1) Egy békedíj ezért, mert mi békések vagyunk, ha ezt hallgatjuk 🙂

 

 

2) Egy meg ezért… Mert bizonyítéka annak, hogy tényleg léteznek dolgok, amik soha nem kopnak el annak ellenére, hogy nem tartósítják különleges eljárásokkal, nem őrzik speciális intézményekben és nem tanítják az iskolákban…

És bizonyítéka annak is, hogy sok ember együtt akaratlanul is olyan dolgokra képes, ami jó néhányunkra nagy hatással van, annak ellenére, hogy azt sem tudjuk, kik ők.

 

 

A mi véleményünk ugyan szent és sérthetetlen, de azért meghallgatjuk a tietekét is, ha megosztanátok 😀

Share This:

Comments

Hozzászólások

Leave A Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..