Könyvadaptációk – Jobb a könyv, mint a film TOP 5

Egyszer régen olvastam a neten goodreadsen egy rakás könyvadaptációval kapcsolatos toplistát, és gondoltam, miért ne én is már? Mondjuk ennek feltétele, hogy eszembe jusson öt olyan könyvadaptáció, ami nem jött be, de nem vagyok túl finnyás, szóval elsőre még biztos vagyok benne.

 

harry potter

5. Harry Potter 7-8.

Ez is csalódás.

Hatalmas Harry Potter-fan vagyok és igen, a hetedik könyv szerintem sem lett olyan perfekt, mint a többi (az én kedvencem A tűz serlege, amit három nap alatt gyűrtem le és A félvér herceg és a filmjeiket is imádom), de van az a bizonyos Vég, az a Végső Leszámolás, amikor Harry és Voldemort összecsapnak és bevallom, az a rész frenetikus.

Ezzel szemben lehet, hogy a film mozgalmasabb, de enélkül a “csattanó” nélkül, nekem nem tetszik. Fura vagyok? Lehet.

alkonyat4. Alkonyat 1.

Nem kérdés. Mondjuk alapból nem a kedvenc könyvem, de bevallom, úgy emlékszem, sokat nevettem rajta. Ezért sokan csodálkoznak, pedig Bella többször elég vicces helyzetbe keveredik és jó szövege van.

A film ezzel szemben komor, fontos részeket hagytak ki és pont ezért egyáltalán nem adta vissza a könyvet, a Bellát alakító Kristen Stuart pedig nem hiába kapta meg a magáét rendszeresen. Pedig jó színész ő, láttam más filmekben.

 

 

 

shining3. Stephen King: Ragyogás

Bevallom, erre már nem nagyon emlékszem, nagyon-nagyon rég volt, hogy megnéztem a filmet, majd rögtön utána elolvastam a könyvet is, és az érzés, miszerint mennyivel jobb is a könyv, nagyon megmaradt.

 

 

 

 

da vinci code2. A Da Vinci kód

Minimum, hogy ebbe belekötök, elvégre szeretem ez a könyvet. A film készítői tudták, mi hozta lázba az egész világot és ezt a részt bele is emelték a filmbe, de nekem minden más hiányzott és bocsi, de a szereplőválasztással sem nagyon voltam megelégedve… 🙁

1. Büszkkeira knightlyeség és balítélet (2005)

Különálló filmként teljesen korrekt lenne, de hát ugye ez nem csak egy film, hanem egy könyv… Keira Knightley, akit egyébként szeretek, mert például tök jó volt az Igazából szerelemben is, a ficánkolásával abszolút nem passzolt.

De azért az a rész vicces volt, amikor egy szabad délutánon a lányok unalmukban totál elterülnek a “szalonban”, tök nyomin nem csinálnak semmit, aztán amikor megjönnek a “pasik”, pár pillanat múlva teljes díszfelszerelésben várják őket. 🙂

 

 

Hirtelenjében ez a lista ugrott be, ahogy a DVD-ket böngésztem és a fejemben kotorásztem, de az utólagos módosítás lehetőségét fenntartom.

Később további listák készítése várható, mert nekem tetszik 🙂

 

Share This:

Comments

Hozzászólások

Leave A Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..